Hoe hou je het leuk in de relatie terwijl het ook echt ergens over gaat?
De video begint met geharrewar tussen ons.

Mannen hebben een doel

Doelgerichtheid is een mannelijke energie. Vrouwen kennen hem natuurlijk ook maar dan zit ‘moeder’ meestal aan het stuur. Menig vrouw is daar ook echt heel goed in, maar het gaat gemakkelijk ten koste van haar vrouw-zijn.

Dat mannen een doel hebben is natuurlijk; sterker nog, het is gewenst. Een volwassen man weet wat hij wil.

Doel dat leven dient

Maar… het maakt nogal wat uit wat dat doel is. Dient dat doel het leven, de evolutie ervan en van bewustzijn? Of dient het alleen je (kleine) zelf? Of gaat het zelfs helemaal nergens over?

Erger nog, leidt het zelfs tot onvrijheid, stagnatie en zinloze destructie door kleine jongens in volwassen lichamen?

Terug naar ons geharrewar.

Mysterie van man en vrouw

Wat mij intrigeert, al heel lang, is het mysterie van man en vrouw.

Ik voelde inspiratie om hier iets nieuws mee te doen maar het had nog geen concrete vorm. Tamelijk frustrerend. En ondertussen zag ik mijn vrouw lekker bezig met van alles, “lalala”.

Plotseling had ik er genoeg van en pakte haar stevig vast en zei: “ik heb je nodig. En dit keer niet je negatieve feedback. Wel je constructieve gevoel over waarmee ik bezig ben”.

Toen zei ze iets, wat ik eigenlijk niet begreep, maar vervolgens wist ik precies wat ik wilde. We gaan samen korte filmpjes maken over onze eigen ervaring met (on)volwassen relateren.

Beginnen én doorgaan

Het begin was gemakkelijk. Met iets nieuws beginnen gaat meestal vanzelf. Of het nou een relatie betreft of een project of, zoals in dit geval, filmpjes maken.

Maar vervolgens vraagt een project doorgaande focus en inzet. En de vraag daarbij is: hoe hou je het leuk of liever nog: hoe blijf je geïnspireerd? Of gaat het de andere kant op en wordt het een moeten?

Samenkomen en intelligent samenwerken

Het antwoord is dat het er eigenlijk steeds weer om gaat dat het mannelijke en het vrouwelijke – man en vrouw – echt samenkomen en intelligent samenwerken.

Dus ook geharrewar verwelkomen en gebruiken om te luisteren en tot de kern te komen. Zodat realisatie en plezier elkaar vinden.

Als dat gebeurt, dan vindt er vanzelf vernieuwing plaats, worden het leven en de relatie weer vitaal. Spannend ook.

Leuk zelfs!

Over het mysterie van de seksen, toelichting door Steven

Deel via