Stop met vluchtgedrag

Conflicten niet uit de weg gaan door te stoppen met vluchtgedrag, daar gaat de video over. Ik benoem er allerlei soorten vluchtgedrag in.

Vrouwen vertonen natuurlijk in grote trekken hetzelfde vluchtgedrag ,maar als de man volwassen is hoeft dat geen probleem te zijn. Een volwassen man weet er namelijk wel raad mee. Omgekeerd is het wel een probleem.

Conflict vermijdende mannen nodigen moeder uit

Als wij mannen weglopen voor conflicten krijg je de moeder in de vrouw op je dak. Ook zij weet er wel raad mee, maar zo creëer je dus een ongelijkwaardige, onvolwassen situatie. En dat is voor jou én voor haar niet helpend.

Conflicten aangaan

Als je een vrouw wil – in vrouwelijke, ontvankelijke modus – en dus geen moeder, dan moet jij het voorbeeld geven. Oftewel, niet vluchten, maar conflicten ten volle aangaan. Dat betekent dat je als man bereid moet zijn om alles te horen wat ze zegt, ook het meest vreselijke.

In andere woorden: je bent een man die niet wegloopt, niet aan zichzelf gaat twijfelen en ook niet op zijn tenen gaat lopen om het haar naar de zin te maken.

Volwassen man

Gewoon een volwassen man dus, die in zichzelf gelooft, die er staat, die absorbeert wat zijn vrouw brengt. En vervolgens zelf verantwoording neemt voor wat hij ermee doet.

Zorg dat je zo’n man wordt. Het kan echt.

Deel via