Wat is echte liefde?

In de video verkennen mijn vrouw en ik dat zoals altijd spontaan. Niet ‘scripted’.

Mijn samenvatting ervan: echte liefde impliceert altijd eerlijkheid en waarheid.

Commitment

En dat betekent weer dat je gecommitteerd moet zijn, want echte liefde schuurt. Het wil je groter en ruimer maken dan je bent.

Kortom: liefde gaat over werkelijkheid, en niet, of maar een beetje, over romantiek zoals ons dat zo vaak wordt voorgespiegeld.

100% liefde versus 90% + ‘something to do’

In de video maak ik een onderscheid tussen de verticale en horizontale liefde van de man. Best wel ingewikkeld. Mijn vrouw vond het niet aards genoeg.

Een Australische leraar – Barry Long – maakt dat wat praktischer. Hij zegt over de essentie van vrouwen, dat ze 100% liefde zijn. En dat mannen 90% liefde zijn en 10% ‘something to do’.

Sense of purpose

Voor mij als man weet ik wat dat ‘iets te doen’ is. Ik heb al lang een ‘sense of purpose’ dat door de jaren heen evolueert. Vroeger, als projectontwikkelaar, ging dat over schoonheid en karakter toevoegen aan de stad Amsterdam.

Tegenwoordig gaat het mij erom het bewustzijn van het mysterie van de seksen – van man en vrouw – te vergroten. En hoe zich dat concreet vertaalt in relaties die voor beiden werken: volwassen relaties.

Pad met Hart

Wat Barry Long relativerend ‘something to do’ noemt, is voor mij mijn Pad met Hart. En dat maakt gelijk duidelijk dat het uiteindelijk dus toch primair om LIEFDE draait. Want een Pad met Hart kent uiteindelijk noch een ego noch een zakelijk motief. Natuurlijk, je moet je geld verdienen, maar je loopt je pad omdat dit het liefste is wat je doet.

Zonder dat resultaat of erkenning een rol spelen (mits je uiteraard wel een bron van inkomen hebt).

Alleen liefde telt.

PS
In het filmpje noemen we onze echt-zijn avonden. Je bent van harte welkom op deze gratis avonden in Rotterdam: elke eerste maandag van de maand, zie echt-zijn.nl. Mail even van te voren naar info@echt-zijn.nl

Over echte liefde, toelichting door Steven

Deel via