Hoe roep je als man de beste versie op van je vrouw/vriendin? En dus niet je vijand of moeder?

Luister echt

Mijn ervaring is dat het begint met echt luisteren naar haar. Vooral naar haar gevoel, daar echt in geïnteresseerd zijn. Dat betekent dat je ook tussen de regels door moet kunnen luisteren.

En dat betekent dus niet dat je ook moet doen wat ze lijkt te zeggen… Dat is namelijk jouw verantwoordelijkheid en die moet je nooit afstaan.

Want wat is jouw gevoel en wat wil jij wel/niet?

Neem verantwoordelijkheid en wees betrouwbaar

Neem dus verantwoordelijkheid, ook voor lastige beslissingen en klussen, voor wat je doet en wat je laat.

Dat betekent dus ook betrouwbaar zijn: doen wat je zegt; je ‘ja’ is ja; je ‘nee’ is nee. En als je van gedachten verandert, want dat kan natuurlijk ook, deel dat dan met haar. Zo toon je je betrouwbaarheid ook.

Zo begint leiden: je maakt haar helemaal deel van je leven.

Absorberen

Daarbij hoort dat je de openheid en stevigheid ontwikkelt om haar feedback, ook het negatieve, helemaal te horen en te absorberen.

Absorberen is een interessante: je slikt wat ze zegt niet voor zoete koek als een brave jongen. Je spuugt het ook niet uit als een macho die alles beter weet. Je kauwt erop: kijkt of en hoe je het kunt gebruiken. Dat is dus aan jou, als man.

Als je dat kunt als man, dan begin je volwassen te worden.

Conflicten

De ultieme test zijn natuurlijk conflicten. Als je echt kunt luisteren naar haar en naar jezelf, die spanning van het verschil aankunt, dan kun je leren conflicten gebruiken. Zodat jullie beiden winnen. En krijg je de best mogelijke versie van je vrouw/vriendin!

Jouw ervaring?

Wat is jouw ervaring? Mail ons via info@volwassen-relatie.nl, we zijn benieuwd.

Over het beste oproepen in je vrouw, toelichting door Steven

Deel via